9/4/19

Kandy: Ceylan tea

30-31 març
Arribem des de Habarana a Kandy, que és la segona ciutat més gran de Sri Lanka, via bus. Per sort, després de passar un bus ple que ni tan sols ha parat, passa un altre al cap d'un minut on podem deixar les motxilles grans i fins i tot trobar seient (els tres, continuem viatjant amb la Corinna). En tres horetes aconseguim arribar a Kandy al punt on un tuktuk amic del propietari ens recollirà (igualment l'haurem de pagar, que aquí res és gratis).

Te negre: de l'inici a la fi


Plantació de te (negre i verd, la mateixa planta)


Recollidora de te


Fem tota la volta al llac de Kandy, on estan acabant de construir un "passeig de llac". Durant la nostra passejada trobem un munt d'arbres al voltant del llac plens de nius de diferents espècies d'ocells i també arbres plens de ratpenats gegants!

Un altre animaló


L'espectacle de dansa Kandyian

A les 17h anem a veure un espectacle de Kandyan dance. L'espectacle pel que costa no val gaire la pena, són més aviat amateurs... però bé.. ja està fet. Tot i que ja és mig fosc entrem a la zona de temples però sense entrar al temple principal on es troba "la dent de buda" però que costa 1500LKR l'entrada.. on sí que entrem són als temples hindús que hi ha al mateix recinte. Acabem sopant de nou amnb la Corinna i tastem el "suc" d'advocat o com li diuen "butter fruit" (fruit de mantega). Realment està molt bo però podem dir que amb allò podries sopar!

Entrant al jardí botànic


Koala al jardí botànic de Kandy

Pel completar la nostra visita a Kandy l'endemà, sempre amb el mateix tuktuk, anem a visitar una fàbrica / plantació de te (te negre i verd bàsicament). La zona interior de Sri Lanka és coneguda per la seva producció a nivell mundial de te. El te de Ceylon. Una noia ens explica tot el procés de la fabricació del te. Des de la recollida de les fulles tendres, assecament primer amb vent, després una mica de pressió i "centrifugat", després el te negre es deixa fermentar 2.5h amb aigua i després s'asseca, el te verd en canvi no fermenta i s'asseca directament, mentre el té blanc (silver tea) i el golden tea són altres dues espècies diferents de planta del te. Després ho divideixen per categories de qualitat segons el pes. I ja tenim te! Al final de la visita ens ofereixen (sí, oferir!) una tassa de te (BOP: broken orange peak) amb galetetes.


Mico afamat, menjant jackfruit
Un kauri!! Arbre típic de Nova Zelanda;
al jardí botànic de Kandy. Corinna a l'esquerra


Visitem també un jardí d'espècies, on ens ensenyen algunes plantes que produeixen les espècies tan conegudes com: cúrcuma, vainilla, canyella, curry i altres espècies més locals de les quals ens expliquen els usos terapèutics que tenen. Finalment ens fan una demostració d'algunes cremes i olis que serveixen per diferents coses. Fan un crema hidratant amb advocat, oli de sàndal (i no recordo què més), que em posen al braç i a la cara mentre em fan un massatge facial (de 2min) Uoouuuu què bé s'està! jejeje, mai m'havien fet un massatge al a cara! Després un oli pel cabell, que també et fan massatge al cabell (wowwwwww) després em passen un oli que treia els dolors, però que me'l fiquen pels braços per provar-lo. Òbviament després pots comprar els productes, si vols..


Parking de tuktuks


Ocell que sembla un pingüí a la vora del llac
(black crowned  bird - martinet de nit comú)


Ratpenats gegants a la vora del llac de Kandy


L'elefant del temple de Kandy passejant per la ciutat

La nostra visita per Kandy finalitza amb una passejada pel jardí botànic, on paguem tot el que no hem pagat durant el dia (1500LKR/persona). Cal dir que és prou gran i acabem passant 3 horetes. Abans de sopar, fem una volta per la zona de la ciutat on hi ha botigues i on per casualitat trobem a prop del recinte de temples un elefant! Òbviament no en llibertat... el qual deu ser "la mascota" del temple, doncs és l'hora de la cerimònia.

El llac de Kandy

I bé... sopem el mateix que ahir... la varietat aquí és nul·la... i el millor sopar continua sent el del primer dia a Colombo a un lloc gens turístic.


Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada