9/8/19

De Wellington a Auckland via Napier

10-14 juliol

Napier/Hastings: city, passeig Napier, excursio vistes a Napier i Hastings, tui!

La nostra ruta dels propers 4 dies cap a Auckland serà la següent:

Wellington - Hastings (amb visita a Napier) - Hamilton (només per dormir) - Auckland


Entre Wellington i Hastings l'idea era parar a veure unes cascades però resulta que els últims quilòmetres és per camí de terra no gaire agradable de fer i després d'una estona decidim tornar enrere i parem un moment a Carterton i després a Dannevirke (en teoria, poble danès, però que de danès no en té res) on dinem al cotxe...

Bon dia Napier des del mirador de Bluff Hill

Passejant per una de les rutes del Te Mata Peak
 Un cop a Hastings fem una volta pel poble on com a curiositat les vies del tren passen just pel mig de la plaça central! Cal dir que per NZ no es que passin gaires trens... i només són de mercaderies. Entrem a una galeria d'art (feia molt que no anàvem a una!!!) i passejant observem l'estil art decó de molts dels edificis. L'estil art decó de Hastings i Napier és degut a que la majoria d'edificis van haver de ser re-construïts als anys 20-30 després de que un terratrèmol arrasés amb tot...

I per fi: un tui!!!

L'endemà visitar sortim a visitar Napier on primer anem al mirador: Bluff Hill.  Després baixem a nivell de mar i passegem per la zona nord del infinit passeig marítim que tenen. Sembla Miami però a
NZ. Al migdia, donat que estem en zona de vins (de fet Napier i Hasting a part de per l'arquitectura art decó és conegut per les bodegues de vi que hi ha als entorns) anem a fer una cata de vi a una de les bodegues que ens han recomanat: Sileni (ok, el pitjor tast que he fet mai!!):
1) Les bodegues i res de la producció es pot visitar
2) La dóna que t'atén no té ni idea de vins
3) El tast es fa de pressa i corrents dempeus i sense canvi de copa ni aigua ni cap cosa per picar
Resultat: 6 vins, 10minuts i 8 NZD (per sort hem compartit una cata)
Després de la decepció del tast de vins ens anem a passejar per Napier i el seu passeig però direcció sud.

Sileni: NO ANAR

Com a curiositat, al passar passejant per la zona del port de Napier veient que estan carregant i descarregant centenars de troncs!!! Al vespre li preguntem als propietaris del Airbnb i resulta que és fusta per fer paper (són trocs de pi) per Xina i Japó. Doncs a NZ els arbres creixen al doble de velocitat que a EEUU!! En comptes de tardar 40 anys tarden 20! Clar... surt a compte comprar a NZ... pot produir el doble.

Vistes des del Te Mata Peak
Abans d'abandonar la zona de Hastings anem al Te Mata Peak, on fem una de les rutes proposades i extenem la ruta per anar fins al pic a peu en comptes de després agafar el cotxe. Les vistes des de dalt són molt bones: oceà, muntanyes fins al Tongariro, i tota la vall amb Hastings i Napier!

Senyal molt explícita als voltants del
port de Napier

Abans de reprendre el camí cap a Hamilton on bàsicament farem nit i no veurem res, parem a on lloc on venen mel kiwi. La mel de Manuka és única de NZ i Austràlia i se li associen propietats antibacterianes. Com el seu nom indica es produeix a partir del pol·len del arbre manuka. A la botiga Arataki es troben diferents mels de manuka i altres, però la que més ens sorprèn (hi ha un lloc per tastar les mels) són les dues "red honeys", una és només de temporada, pohutukawa, i està boníssima amb un gust molt diferent a les mels que coneixem. L'altra vermella (es produeixen de flors vermelles) és la Rewarewa.

Vistes al mar (oceà) des del Te Mata Peak

I finalment, després de 4 dies arribem a Auckland on tornem el cotxe i fem una volta per Queen Street, el carrer principal i anem fins al port pel parc Silo. Auckland ja no és NZ... s'ha acabat el verd, les casetes, les gallines, els grangers...
Parem a la cafeteria que resulta ser el mateix lloc on vam parar per dinar 4 anys abans!!

Auckland, gaudint del sol i la temperatura per
sobre dels 15 graus!

I bé, l'últim dia abans d'agafar l'avió al vespre cap a Costa Rica (via Houston) intentem sortir però ens comença a diluviar, així que bàsicament estem a l'hotel i sortim a dinar. I per fi, provem el xai kiwi (tot i que en un lloc bastant cutre), una de les especialitats kiwis (com és d'esperar després de la quantitat d'ovelles que hi ha!).

Al port d'Auckalnd


I ara toca gran vol... fins a Houston i després fins a San José... (si tot va bé...)

Esther

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada